Air Belgium.

In mei 1979 combineerde de touroperator Sun International, de chartermaatschappij Abelag AVIATION en HERFURTH als één bedrijf. Ze zijn begonnen bij vluchten met gehuurde vliegtuigen. Dat was een Boeing 707 en een Boeing 737-200. Deze twee vliegtuigen vlogen naar hun bestemming rond de Middellandse Zee. Door het terugtrekken van een van hun zakenpartners in 1980, had Air Belgium meer hoop dat het bedrijf meer passagiers van buurlanden zou ontvangen.

Bij het aankoop van meerdere vliegtuigen, de B757 / B737-400 / B737-300 was de huisstijl van Air Belgium aangepast. De nieuwe vliegtuig bestond uit zwarte Air Belgium-titels onderstreept met geel en rood. (Op de witte boven- en zijkant van de romp / staart), zwart-geel-rood die de kleuren van de Belgische nationale vlag voorstellen. In 1998 werd Air Belgium verkocht aan Airtours.
In 1990 werden naast Europese / mediterrane bestemmingen, ook bestemmingen zoals: Fort Lauderdale, de Verenigde Staten en Mexico mogelijk gemaakt. Vanaf november 1991 werden vluchten naar Palma de Mallorca toegevoegd. Kort daarna waren er geregelde vluchten gecharterd naar locaties zoals: Alicante, Faro, Funchal, Malaga, Las Palmas de Gran Canaria en Tenerife. Eind oktober 2000 had Air Belgium de vluchtactiviteiten stopgezet.

 IATA  AJ
 ICAO  ABB
 Callsign  VY

 

Bron: Wikipedia